Здравје // Совети
Зимска нискокалорична намирница што мора да ја консумирате: Го намалува холестеролот, го зајакнува имунитетот и го забрзува слабеењето
Оваа намирница на многумина им е омилена во зима
Благодарение на нејзните хранливи вредности, јадењето кисела зелка има многу придобивки за нашето здравје.
Богата е со витамини Б и Ц, влакна, калиум, калциум, фосфор, магнезиум, антиоксиданси и други хранливи материи.
Оваа храна е нискокалорична, што е прекрасна вест која не поттикнува да ја јадеме почесто.
Редовното консумирање на кисела зелка може да придонесе за следново:
- го зајакнува имунитетот
- го забрзува метаболизмот
- го одржува здравјето на дигестивниот систем
- го намалува холестеролот
- помага при губење на тежината
- има антиинфламаторно дејство
- третира инфекции на уринарниот тракт
- го намалува ризикот од рак
Извор: glossy.espreso.co.rs