Зимска нискокалорична намирница што мора да ја консумирате: Го намалува холестеролот, го зајакнува имунитетот и го забрзува слабеењето

Добивај вести на Viber

Оваа намирница на многумина им е омилена во зима

Благодарение на нејзните хранливи вредности, јадењето кисела зелка има многу придобивки за нашето здравје.

Богата е со витамини Б и Ц, влакна, калиум, калциум, фосфор, магнезиум, антиоксиданси и други хранливи материи.

Оваа храна е нискокалорична, што е прекрасна вест која не поттикнува да ја јадеме почесто.

Редовното консумирање на кисела зелка може да придонесе за следново:

- го зајакнува имунитетот

- го забрзува метаболизмот

- го одржува здравјето на дигестивниот систем

- го намалува холестеролот

- помага при губење на тежината

- има антиинфламаторно дејство

- третира инфекции на уринарниот тракт

- го намалува ризикот од рак

Извор: glossy.espreso.co.rs