Крем супите ми се секогаш опција за лесна вечера. Многу често за супа не ви треба рецепт приберете зеленчук од фрижидер ставете зачини, испечете кубети, изблендирајте и вечерата е спремна.
За оваа супа потребно ви е:
300 гр. Бело месо (пилешко)
3 компири (мали)
2 лажици пашканат
1 чешне лук
а на коцки. Во маслиновото ставете ги кечапот, зачините. Промешајте убаво и потоа прелијте ги лепчињата, додадете го пармезанот и убаво измешајте за сите лепчиња да бидат намачкани. Печете 10 тина мин (зависно од рерната) на претходно загреана рерна на 200 степени. Откако ќе се испечат оставете да се изладат.
Откако ќе пројдат 20те мин за целерот и компирот, додадете ја тиквицата и варете уште 10 минути. Кога ќе се свари супата ставете во блендер или со рачен блендер (стап) додадете ги тумерикот, солта и биберот и изблендирајте да се соедини. Јас блендирам додека сите не се соединат, ама вие можете и да оставите парчиња, како сакате така. Потоа вратете во садот во кој што се готвеше и додајте ја хоплата. И варете уште 5 мин на јак оган.
Послужете со кубетите. И уживајте во вкусот
- (cup) целер
- (cup) тиквица