14 работи кои ниту една Французинка нема да ги направи после 30-тата: Под честа ѝ се

Начинот на кој Французинките се грижат за себе ги воодушевува луѓето ширум светот

Општо е познато дека жените во Франција имаат посебни стандарди на кои се придржуваат. Тие не подлежат на трендови, тие создаваат трендови.

Кога ќе наполни триесет години, Французинката никогаш нема да го стори ова:

1. Никогаш нема да оди на ботокс, нема да го „полни лицето“, затоа што го сака своето лице.

2. Своите проблеми му ги кажува на психологот, никогаш не им се жали на пријателките.

3. Никогаш нема да следи трендови што ѝ штетат на здравјето: наместо високи потпетици, ќе носи патики.

4. Не брзаат да стапат во брак. Статистичките податоци велат дека тие обично стапуваат во брак на возраст од околу 35 години.

5. Никогаш нема да купи брендирана облека. Таа е прилично среќна што носи подостапна гардероба.

6. Никогаш нема да се откаже од кариерата поради децата. Породилното отсуство трае 4 месеци, по што за детето се грижи стара дадилка.

7. Не сака да готви, чисти или да купува намирници. Таа ангажира професионалци за тоа.

8. Французинките не држат диета. Уживаат во храната, но и физичките активности.

9. Французинките не се замараат со ситници, уживаат во секој момент.

10. Никогаш нема да ја напушти куќата без шал или шал што ќе го стави преку рамото или околу вратот.

11. Французинките не сакаат да прават маникир и никогаш нема да ги видите со долги лакирани нокти.

12. Французинките не јадат на бучни места.

13. Црвен кармин носи секоја жена, без оглед на времето од денот или годината.

14. Ќе ја скрати, па дури и целата коса, но ретко ќе ја обои.


*Тајните на французинките: Дама која има стил никогаш не ги носи овие 5 парчиња