Ако го консумирате овој витамин редовно ќе бидете отпорни на сите вируси: Овој период потребен му е на телото

Лекарите се сигурни дека овој витамин може да го зајакне имунитетот до максимум


Превенцијата и силниот имунитет се клучни во борбата против коронавирусот. На најранливите им се советува непотребно да не го напуштаат домот и да избегнуваат секаков вид контакт, но исто така редовно да земаат и витамин Д.

Лекарите објаснуваат зошто тој е толку важен во борбата против овој злобен вирус.

За оние кои поминуваат многу време во затворен простор, може да има недостаток на овој витамин. Со оглед на тоа што најголем извор е Сонцето, додатоците се пожелни во овој случај, само на тој начин ќе го обезбедите во доволни количини.

Витаминот Д игра значајна улога во многу функции на организмот. Кога ќе се појави дефицит, телото станува поранливо и помалку отпорно на болести и вируси. Се зајакнува редовната примена на имунитетот, а со тоа телото станува поотпорно на вируси.

Витаминот Д, или т.н. соларен витамин, од кој добиваме многу здравствени придобивки. Неопходно е телото да ја регулира апсорпцијата на калциум и да гради здрави коски, и има позитивен ефект врз имунолошкиот систем.

Речиси и да нема истражување што не ја утврди неговата позитивна ефикасност. Исто така, витаминот Д го намалува лошиот холестерол, помага во заштита од дијабетес и срцеви заболувања, ја ублажува болката поврзана со фибромијалгија, штити од сенилна макуларна дегенерација на окото (главна причина за слепило кај постари лица), ги ублажува симптомите на псоријаза, ја подобрува плодноста кај мажите, го намалува ризикот од кариес, рак на дебелото црево, малигниот меланом на рак на кожата, агресивен карцином на дојка, рахитис, остеопороза и депресија.


Како природно да се заштитите од коронавирусот: Зајакнете го вашиот имунитет