Д-р Несторовиќ со шокантно откритие: Ковид-19 го напаѓа овој орган кај младите

- Многу млади имаат пневмонија, иако тоа не беше случај во март, април, мај, вирусот сега предизвикува тешка пневмонија и ги напаѓа помладите луѓе, како да не е истиот вирус. За мене ова ми се чини како нов вид на коронавирус- рече д-р Бранимир Несторовиќ во своето гостување на ТВ „Пинк“.

- Некако помина незабележано дека овој вирус ги напаѓа мозокот, бубрезите, тестисите… Ова е единствениот респираторен вирус што ги напаѓа тестисите. Ќе видиме како ќе реагираат на тоа овие млади луѓе кои го прележале вирусот... Никогаш не сум видел ваков вирус - додаде Несторовиќ.

- Словенците и Германците поминаа многу добро, ние сме доста отпорни на овој вирус, вели д-р Несторовиќ. Генетиката исто така игра голема улога. Доказ дека сме најстари луѓе во Европа е RH негативноста. Бевме отпорни и на СИДА. Се чини дека оние народи кои страдале многу од туберкулоза се отпорни на СИДА. Вирусите сами по себе не се опасни за нас, тие се опасни за индивидуални луѓе- смета тој.

Одјава на епидемијата - никогаш!

- Јас навистина мислам дека сме на крајот, но ако ме прашате кога ќе се одјави епидемијата, велам веројатно никогаш. Секогаш ќе има индивидуален случај. Луѓето живеат нормално. Можеби не е лошо што се случи ова, што и младите исто така се разболеа, па претпоставувам дека ќе започнат да почитуваат некои мерки, а не да се лудуваат - заклучи д-р Несторовиќ.


Извор: zenskikutak.rs