Дали сирењето можете да го замрзнете?

Сирењето можете да го исечете на парчиња од по 200 грама и да го замрзнете, но да го искористите во рок од 6 месеци. 

Сирење кое не е замрзнато, треба да го искористите во рок од 24 или 48 часа. 

Сирењето кое било замрзнато ја менува текстурата и е добро да се употреби за подготовка на јадења. 

Тврдите или полутврдите сирења најдобро е да се замрзнуваат. 

Меките сирења ако се замрзнат можат уште повеќе да омекнат.