Децата ја спасиле од пеколот на дрогата: „Бев наркоманка, а луѓето ми велеа дека сум преубава за тоа“

Холи Мекгинли (26) се навлекла на хероин кога имала 18 години а му свртела грб пред три години откако го изгубила старателството над едно од нејзините деца.

Децата ја спасија од пеколот

Холи, чии деца имаат шест, три и шест месеци, вели: „Луѓето велат дека не изгледате како да сте допреле дрога, но постои стереотип за тоа како звучи и како изгледа зависникот. „Секој во Шкотска има идеја во главата за тоа како изгледа зависник. „Можеби не изгледам или звучам така, а можеби и не бев премногу длабоко во таа замка и застанав пред да ми го уништи изгледот, но сепак поминав преку тоа“, рече таа.

Потоа објасни: 

„Не е лошо што луѓето велат дека не изгледам како да сум се дрогирала, не многу луѓе можат да кажат дека биле зависни и да излезат од другата страна да не изгледаат како да користеле дрога, но моите бебиња ме спасија“. 

Се сменив за моите момчиња, го изгубив моето постаро дете во системот и си ветив дека нема да дозволам тоа да се повтори. Губењето на мојот најстар син сè уште боли, тоа е дел од мојот живот кој засекогаш недостасува, но сè што можам да направам сега е најдоброто за моите момчиња и се надевам дека ќе бидат горди на мене кога ќе сфатат. Мислам дека немаше да се сменам да не беа моите деца, неверојатно е што можат да направат, го победуваат самиот ѓавол“.

Се бори за други зависници

Холи, која инаку заврши во затвор, сега сака да ги поддржи другите зависници да оздрават. Таа смета дека нејзиното искуство ја прави идеална личност која ќе им помогне да се вратат на вистинскиот пат, велејќи: „Сакам да им помогнам на другите зависници да закрепнат. „Тоа треба да потекнува од некој кој поминал низ зависност и ја преживеал. Луѓето не ги слушаат луѓето кои не го поминале тоа“, објасни таа,пренесе  The ​​Sun.


ФОТО: Printscreen/TikTok