Денес се поклопуваат петок 13-ти и ретрограден Меркур, астролозите предупредуваат: Нè чека хаос, само овој знак нема да има грижи!

Тежок ден за многу знаци!

Денес петок 13-ти се совпаѓа со ретроградниот Меркур, па астролозите предупредуваат дека многумина би можеле да имаат проблеми во комуникацијата.

- Бидејќи Меркур е проблематичната планета на зодијакот, неговата ретроградна природа може да предизвика многумина да се чувствуваат малку понесреќни овој петок 13-ти отколку минатиот петок. Затоа, задолжително забавете и размислете добро пред да донесете каква било одлука – велат астролозите.

Истиот ден Јупитер ќе биде префрлен во знакот Овен, што не се случило од 2011 година.

Ова на Овните ќе им даде различни можности за напредок во сите области од животот, па не мора да се грижат за овој петок 13-ти.

На другите знаци им се советува да размислуваат внимателно и да не брзаат и сè ќе биде исто како и во сите други денови, сметаат астролозите.