Додека ние учиме германски и англиски, има и странци кои учат македонски јазик

Додека македонските граѓани учат англиски, германски или некој друг странски јазик, има и странци кои посетуваат часови за изучување на македонскиот јазик во приватните училишта.

Странците кои учат македонски јазик најчесто тоа го прават во главниот град, каде се дојдени деловно, за да се образуваат, или пак имаат некои други лични причини поради кои сакаат да го совладаат македонскиот јазик. Во помалите градови ваквата појава е поретка.

Повеќе на Фактор.мк