Доколку ја носиш оваа боја на облека - ќе оставиш подобар впечаток, но ќе изгледаш и попаметно и попривлечно

Знаеме која боја отсега ќе се носи постојано...

Која боја преовладува во твојот плакар? Шарени бои, црна, бела или некоја сосема поразлични? Но, само една боја се препорачува што е можно почесто да се наоѓа во комбинациите, бидејќи наводно носи многу позитивни работи.

На сите ни е добро познато дека црната боја визуелно не намалува и во неа изгледаме послаби. Како овие причини да не беа доволни да го исполниме плакарот со црни парчиња, сега изгледа дека има уште. Секако дека сите сакаме да изгледаме што поубаво во облеката што ја носиме. Затоа внимателно бираме што ќе купиме, во гардеробите на продавниците пробуваме многу парчиња облека, а изглегуваме со само едно парче. А, облеката во која боја е најдобра? Црна! Едно истражување кое е направено на 1000 луѓе за тоа какви асоцијации им паѓаат на памет кога се во прашање различните бои на облека, покажа интересни работи. Со црната облека испитаниците ги поврзаа следните работи: дека во нив луѓето изгледаат посамоуверено, попривлечно и попаметно.

Детали на Хаштаг.мк