(ФОТО) И жените со вишок килограми се манекенки: Заврши Модниот викенд во Скопје

И жените со вишок килограми можат да бидат манекенки и со стил да ја носат својата тежина, докажаа моделите на ревијата на дизајнерката Сара Реџиќ, која беше дел од последната ноќ на есенското издание на Моден викенд Скопје 2018/2019.

Од ревијата на Сара Реџиќ 

Реџиќ меѓу професионалните манекенки ангажираше и неколку познати “плус сајз“ дами кои беа дел од модното шоу и измамија аплаузи кај гостите. 

Пред нејзината колекција,вечерта ја отвори ревијата на  „Еrror kolektiv“ и нивните три брендови: „Atami“, „Em Ellephantski“ и „[0.10] еrror of harmony“. Една од манекенките излезе на пистата држејќи змија во рацете.

„Еrror kolektiv“

 За крај на последната вечер од Модниот викенд кој траеше четири дена, видовме урбани парчиња од дизајнерката Александра Јовановска, која со интересна равија на машки и женски модели го затвори настанот. 

Од ревијата на Александра Јовановска 

Оргиналноста, Јовановска ја прикажа со ретроспективна ревија и колекцијата „Архетип“ од десет годишното творештво како моден дизајнер, надополнета со необична, богата сценографија.

М.Џаровска