Гламур, но и низа модни утки на 22 Виенски бал во Скопје: Неколку дами оставија особен впечаток со изборот на своите тоалети

Вчеравечер во Скопје се одржа 22 издание на Винескиот бал.

И годинава глвниот град го живееше духот на Виена, танцувајќи со звуците на оркестарот „Јохан Штраус“. 

Како што доликува на една ваква манифестација, присутните го испочитуваа задолжиелниот дрес код и дамите - свечена долга тоалета, а господата - смокинг, темно одело или униформа.

Но како и секоја година така и ова имаше неколку дами кои навистина се потрудиле да бидат доследни на настанот и со нивниот изглед ја доловиле убавината и големината на Виенскиот бал, додека имаше и такви кои направиле модна утка.

Повеќе фотографии и изгледи на дамите и господата кои присуствуваа на Винскиот бал 2023 погледнете во ГАЛЕРИЈАТА:


Фото: Вангел Тануровски