Инфектолог Вело Марковски: Се најавуваат температури од 38 степени, според науката, вирусот до сега требаше да ја загуби силата

Од следната недела се најавуваат температури до 38 степени. Според епидемиолозите, инфектолозите, еминетни светски експерти се очекуваше дека корона вирусот ќе ја изгуби силата, ќе нема голема вирулентност о голем потенцијал на преносливост.

И инфектологот, проф.д-р. Вело Марковски, за Фактор изјави дека според сите досегашни научни сознанија, вирусните инфекции во текот на летниот период се намалуваат.

Што вели тој за високите температури и вирусите и која е според него причината за наглото ширење на коронавирусот во земјава, прочитајте на фактор.мк