Испробајте го Мејр Метод: Диетата со која Ребел Вилсон се преполови

Добивај вести на Viber

Актерката Ребел Вилсон тежеше 105 килограми.

40-годишната актерка досега изгубила 18 килограми, а претходно изјави дека желба ѝ е да дојде до тежина од 75 килограми.

сега:

порано:

 Според магазинот Пипл, нејзината трансформација се должи на Мејр Метод диетата, а нејзниот личен тренер откри дека вежба шест пати неделно и често пешачи, неодамна сподели нов интензивен тренинг во својата рутина: фрлање гуми. Нејзината рутина вклучува и спринтови по скали. Се чини дека таа е обожавател на тренинг со голем интензитет.

Ребел активно работи со тренерот Кастано, седум дена во неделата и користи Мејр Метод за да ослаби. 

Претходно оваа година, Ребел Вилсон сподели дека 2020 е нејзината „година на здравјето“. За да го постигне тоа, таа се потпира на комбинација од вежбање и јадење по план наречен Мејр метод.

Програмата е позната по тоа што ги тера луѓето да ја џвакаат храната најмалку 40 пати.

Методот на Мејр се заснова на интуитивна потрошувачка на храна што треба да поттикне здраво варење, основите на програмата имаат врска со „чистото“ црево и фокусот на јадење храна што му помага на системот за варење. Главната идеја зад овој метод е луѓето да имаат здрав дигестивен систем. Тоа е диета која ќе го смири ситемот на телото, ќе му направи детксификација.

Ова се општите правила на методот Mејр што секој може да ги следи:

Наместо калории, бројте ги залаците!

Броењето на калориите не е добар потег за губење или одржување на телесната тежина, според оваа диета. Наместо тоа, се препорачува консумирање храна поинтуитивно и фокусирање на она што е на чинијата. На луѓето им се препорачува да јадат во мир и тишина и да го џвакаат секој залак околу 40 пати – затоа, забранета е брза вечера пред екранот.

Течноста не се пие со оброци

Мејровиот метод препорачува пиење течност помеѓу оброците, а не додека џвакате храна. Тие исто така препорачуваат да јадеме два или три поголеми оброка на ден, наместо неколку помали.

Нема оброци навечер

Доколку сакате да ја следите оваа диета, не смеете да јадете после 16 часот. Исто така, треба да поминат четири до пет часа помеѓу секој оброк за правилно варење на храната.

Исто така воздржување од јадење шеќери или пиење кафе (што содржи кофеин) и алкохол за време на програмата. „Мошне често, луѓето ќе имаат некои главоболки и промени во расположението во првите три или четири дена - потоа, тие многу добро се опоравуваат“, изјави познатиот доктор Шуберт за „Daily“.

Исфрлете ги млечните производи и намалете го глутенот

Методот Мир вклучува елиминирање или барем значително намалување на внесувањето на млеко и млечни производи. За нив се смета дека се извор на низа дигестивни проблеми. Исто така, се препорачува да се намали внесувањето на глутен во организмот. Исхраната треба да се базира на многу зеленчук, риба и други здрави извори на омега 3 масни киселини, како што се ореви и семиња.

Воздржете се од користење телефони, зборување, читање или гледање телевизија додека јадете. Целта тука е да се фокусирате на храната што ја јадете и потенцијално да се чувствувате задоволни или сити порано.

И уште еднаш најзначајно, темелно да ја џвакате нивната храна: Програмата за диети бара да го џвакате секој залак од вашата храна најмалку 40 пати.

Еве дел од списокот на храна од диетата со Мејр Метод:

Протеини: Филе пастрмка, пушена пастрмка, дојка од мисирка без кожа, јагнешко филе, филети лосос, пушен лосос, филети од говедско месо, органски свилен тофу и кавијар од јаглен.

Зеленчук: Спанаќ, кромид, ротквица, целер, моркови, анасон, компири, колераби, лозови домати, зелена салата, зеле, брокула, репа и наут.

Овошје: Суво грозје, маслинки, кајсии, сливи, јаболка, бобинки, калинки, портокали, агруми, банани, папаја, манго, авокадо.

Зрна: мелен овес, брашно од хеwда (и други состојки за да си направите леб), снегулки од пченка, просо, брашно од пилин, палента, ориз од рижото.

Ореви и семиња: Ореви, семе од сусам, семе од амарант и бадеми.

Млечни производи: Органски јајца, путер, козјо сирење, павлака, пармезан, урда, оризово млеко, овесно млеко.

Зачини: стевиа, зеленчук, сол сол, екстра девствено маслиново масло, ладно цедени масла (вклучувајќи ленено семе, коноп и орев), кокосово масло, балсамичен оцет, мед, јаворов сируп, јаболков оцет, крем забен камен, соја сос.

Пијалоци: зелен чај, сок од калинка и вода.


извор:goodhousekeeping.com / womenshealthmag.com