Јапонска 14-дневна диета: Со евтини производи и супер резултат

Јапонската исхрана (диета) е многу популарна и ова е разбирливо: производите се евтини, времето е само 14 дена и резултатот трае со години. Но, не секој може да ги исполни строгите барања на оваа диета, од кои најважна е железната дисциплина. 

Правила на јапонската диета:

 1. Еден од главните услови на оваа диета е екстремната тежина. Не може да се замени еден производ со друг. Строго придржување кон менито е потребно за секој ден. 

2. Исклучок може да биде само кафе. Може да се замени со зелен чај. Од сол, императив е да се тргнете, но ако не можете да си ги дозволите несолените јадења, дозволено е да ги посолите симболично.

 3. За повеќето луѓе тешко е да издржат само на три оброци без средни закуски во текот на денот. Но, ако пиете многу вода почнувајќи од утрото со 1 чаша на гладно, тоа ќе ви помогне да го задржите режимот полесно. 

4. Јапонската исхрана е строга, па не мора да ја започнете уште утре. Треба да ја подготвите вашата психа и вашето тело за исхраната. Неколку дена пред денот Х, откажете се од џем, намалете ја големината на порцијата, исклучете ги закуските (дури и овошјето).