Како да посадите рози во саксија оваа пролет: Пробајте го овој трик со компир за грмушка полна волшебни цветови (ВИДЕО)

Како да засадите рози во саксија - еден трик со компири може да ви помогне да имате прекрасна романтична градина со рози на балконот.

Пролетта е идеално време од годината да се посветите на негување на градината, цвеќиња и преуредување на балконот. Важно е во овој период од годината да се посветите на кастрење и садење нови рози, а доколку живеете на тераса и постојано сонувате за градина полна со прекрасни цветови од роза, ви носиме идеја како да засадите рози во саксија.

Ова можете да го постигнете со еден одличен трик – комбинирање роза и компир. Видеото, кое го погледнале над 20 милиони луѓе, покажува како да се накалемат рози на компири и да се добијат прекрасни цветови. Земете еден голем компир и направете дупка во него. Тоа може да го постигнете со дупчалка, но и со нож, а потоа во таа дупка залепете стебло исечено од грмушка од роза.

Наполнете го садот до половина со земја, ставете го компирот со розата, па наполнете го садот со земја до врвот. Последниот чекор е да исечете пластични шишиња и да ги поставите над стеблата на розата за да ги заштитите првите денови од студот и негативните влијанија однадвор. Не заборавајте да ги полевате вашите рози повремено, а кога ќе дојдат потоплите денови, отстранете го шишето за вашите рози да добијат доволно светлина. Се надеваме дека овој трик ќе ви помогне да имате убави и расцутени грмушки од рози.

Целиот процес погледнете го во видеото подолу!