Како навистина се облекуваат Парижанките: Ова е доказ дека модата им е во крвта!

Фотографиите на уличен стил кои обично доаѓаат од Париз и ги следат низ улиците за време на модната недела во Париз, секогаш се многу гламурозни, посветени на модата, но мора да бидеме свесни, дека исто така тие се режирани.

Модната свита што се влева во градот на светлината во тие денови обично има гардероба планирана за едномесечен маратон во модните метрополи, а во Париз особено се обидуваат да ги импресионираат фотографите и публиката со скапи и импресивни модни изданија.

Но, како изгледаат улиците во Париз остатокот од годината? И како навистина се облекуваат Парижанските? 

За нивниот стил се напишани бројни текстови, во обид да се демистифицира она што ја прави нивната мода и начин на облекување толку посебни. Увид во него одблизу ни овозможува еден генијален профил на Инстаграм што не престанавме да го следиме откако го откривме. Се вика Parisiens in Paris и ги документира секојдневните модни изданија на Парижанките. Тие можат или не работат во модната индустрија, тие се жени од различна возраст и стил, но она што дефинитивно ги обединува е стилот, а фактот дека фотографиите од нивните комбинации се снимени спонтано, во еден момент, и така совршено го прикажуваат оној кој не е sais quoi тој секогаш зборува кога станува збор за Французинките. Едноставно, и кул, едноставно и ефективно. Сите овие комбинации ни даваат допир на вистинска улична стилска инспирација за 2021 година! 


Фото: Инстаграм/parisiensinparis

ГАЛЕРИЈА: