Кого најмногу напаѓа коронавирусот?

Најризична група за коронавирусот се болните и возрасните луѓе.

Кина го објави првото обемно истражување за Ковид-19, според кое најголемиот ризик постои за возрасните и болните луѓе. Во извештајот се нагласува дека меѓу децата нема жртви.

Крвната плазма од поранешни пациенти, кои биле заразени со новиот коронавирус, содржи антитела, кои може да придонесат за намалување на неговата количина кај пациенти во тешка состојба.

Целиот текст прочитајте го на Фактор.мк