Која храна ја зголемува плодноста?

Рибата и морските плодови ќе ви помогнат да ја подобрите плодноста.

Во новата студија на Харвард се вели дека паровите кои јадат морска храна почесто имаат односи. Истражувачите проучиле 500 парови.

Претходните студии покажаа дека луѓето кои конзумираат риба со високо дебел омега-3 киселина, како што се лососот и туната, имаат повисоко ниво на прогестерон во телото, подобрен квалитет на спермата и го скратува времето потребно за бременост.

Резултатите покажале дека кај 92 отсто од паровите кои јадат морска храна повеќе од два пати неделно, до бременост дошле во првата година.