КРЕМА ЗА СОНЧАЊЕ ОД ЛАНИ: Како да проверите дали може да се користи?

Доколку мириса необично, тоа е најсигурен знак дека кремата за сончање од минатата година не е погодна за користење.

Ако шишето не е отворено или, пак, ако е веќе почнато, но го чувате убаво затворено, на студено и темно место, производот најчесто може да се користи две лета, пишува „Дејли Меил“.

Ако на шишето има ознака 6М или 12М, тогаш рокот му е шест или 12 месеци.