МЕСЕЧИНАТА е НАЈСИЛНА во ХОРОСКОПОТ: Каква е позицијата на вашиот ХОРОСКОПСКИ знак?

Месечината е нашата потсвест и нашиот внатрешен извор, и гласот кој е нашата водечка ѕвезда. Тој глас во никој случај не треба да се игнорира и пригушува. Исто како што сме родени со две основни потпори, мајка и татко, така и во нашиот натален хороскоп имаме два основни принципи од витално значење - сонцето, кое ни дава виталност и сила, што укажува на што целиме и Месечината што сугерира како да направиме нешто. Тука сме најранливи. Целото внимание е насочено само на една точка - емоција.

Месечина во Овен, Бик и Близнаци

Едно лице со Месечина во ОВЕН лесно прифаќа нови идеи, го гледа животот како авантура или, како што се вели, „гризе“ за тоа што сака. „Родени за да биде диви“ одат добро со нивниот лик. Имаат природен ентузијазам и радост, но мора да работат свесно, во спротивно е во опасност да изгорат без да чекаат да се оствари нивната идеја.Малку агресивни однадвор, ја маскираат внатрешната несигурност што доаѓа од тоа да сакаат да бидат секогаш први и најдобри. Менталната брзина, од друга страна, им е посилна страна, како и брза реакција.

Тие очекуваат максимум од самите себе, како и од најблиските соработници. Факт е дека луѓето родени со Месечината во овој знак имаат предиспозиција за многу високи позиции на секој вид организација и шефови. Тие имаат природно чувство за „правило“ и се способни да се наметнат себеси на другите со своите разумни мислења. Немирни и оригинални, тие поставија високи цели за себе и потоа неизбежно водат кон разочарување и откажување. Зошто? Времето е најголемиот проблем тука. Не може сè да се стори со брзината што ја осмислуваат. Тие не ги прифаќаат предлозите на другите луѓе толку лесно, но тајно ги слушаат како и да е. Емоциите се силни, моќни и краткотрајни. Драматиката им е истакната, љубовта секогаш им е како на филм.

Совет: Една од работите што треба да ја научи секој човек Овен со оваа позиција на Месечината е трпеливоста.

Месечината во БИК во астрологијата е позната како една од најдобрите позиции заради нејзината возвишеност во овој знак. Емоционалната стабилност е клучот овде! Убави луѓе, пријатен глас, секогаш подготвени за добра вечера и неколку слатки, знаат точно што сакаат - удобност,  и не премногу гржи и стрес. Така се и нивните реакции - нешто мерено, бавно и внимателно. Тука нема ризик и точно знаете како да се справите со ситуацијата. Овие лица обично имаат округли, големи очи. Иако се малку мрзливи, тие се многу решени и обично се оние што започнуваат нешто. Никогаш не се откажуваат, а нивната издржливост е нивната сила. Трезен начин на размислување не дозволува „трикратни, еднократни“ брза реакција. Понекогаш, конвенционалноста и конзервативноста можат да ги чинат радостите на животот, но генерално, овие луѓе чувствуваат точно што е добро за нив, никогаш не брзаат во врски, а уметноста е составен дел од животот.Љубовта е цврста, лојална, стабилна и сексуално исполнта и сензуална.Смислата за допир е главна работа, а мирисот е високо ценета сензација.Од друга страна, класичниотБик поседува тврдоглавост и љубомора. тие можат да го вознемируваат овој прекрасен космички поредок.

Совет: Ги поседувате сите аспекти на успешност. Знаете колку вредите, но не се пеценувајте. Дозволете им на другите да допрат до вас.

На БЛИЗНАЦИТЕ, Месечината им го дава шармот.Овие лица чувствуваат потреба од непосреден и краток емотивен контакт. Нивната емоционална личност плаче за постојана промена, а рутинскиот и секојдневниот живот се зборови што најмногу би сакале да ги избришат од речник.

Месечината во Близнаци е секогаш во потрага по нешто различно и предизвик е главната работа што води кон акција. Сетилата му служат на интелектот повеќе од емоциите. Дејството, без разлика дали е физичко или ментално, е апсолутно неопходно за да се почувствува среќа и задоволство. Тука нема претерано интуиција, но овие лица се совршени во набљудување и толкување на реакциите на другите. Поради оваа причина, тие буквално можат да го предвидат однесувањето на другите луѓе во одредени ситуации. Тие се вербално непобитни, најдобри реторичари  и можат да разбудат емоции кај другите со свои зборови. Затоа често наоѓаме писатели, новинари, презентери на радио и сите други професии каде што зборот е важен. Тие се многу резервирани кога станува збор за личниот живот и тие умешно можат да го сокријат. Затоа може многу да ги сметаат за ладни и немотивирани. Тие се квалификувани манипулатори кога сакаат да бидат и кога се чувствуваат загрозени на кој било начин. Неизбежни во секое општество заради нивниот шарм и лудачко однесување, во вечното пребарување на вистинската личност, тие се кријат зад осаменоста од страв дека ќе останат зад себе.

Совет: Разбудете ги подлабоките чувства и оставете ги емоциите да течат како зборови што ќе ве одведат до безбедно пристаниште.

Месечина во Рак, Лав и Девица

Извонредната позиција на Месечината во РАК, носи вистински сонувачи и големи души отворени за космичко влијание. Чувството на мајката е многу изразено и би го заштитило секое лице ако може. Тие го перцепираат светот прерано и секоја неправда ги повредува. Реакциите можат да бидат малку бавни, така што често се случува по некој конфликт да се каат за тоа што не кажале и правеле сè што им било потребно. Екстремното е многу честа појава овде, така што од целосна апатија тие ја преминуваат линијата и стануваат водачи на најлошите расправии , па избувнуваат за миг.

Но, оваа планетарна позиција ве чува - најдете рамнотежа. Интуицијата е на завидно ниво, како и преосетливоста на надворешните влијанија. Семејството е еден од клучните мотиви за раст и напредок, водечка везда. Од друга страна, има многу рационалност кога станува збор за пари, па тука можеме да сретнеме луѓе кои се занимаваат со економија, управување, продажба на недвижнини. Во секој случај, во нивниот дом има главни благајници кои сметаат дека трошењето е смртен грев.

Совет: Премногу промени во расположението ве оддалечуваат од вашиот фокус. Медитирајте и што е можно почесто покрај вода, каде ќе добиете одговори на вашите главни животни прашања.

Емотивно драматична Месечина - Месечина во ЛАВОТ. Многу често доволни за себе, овие горди претставници нема да направат ништо за што не се грижат и не веруваат длабоко. Кога преземаат активности, не дозволуваат никој да се меша со нив и да критикува. Тие се емотивно приврзани кон сè што им припаѓа или што лично се одразува на нивното его. Тие ги ценат луѓето и нивните вистински или скриени мотиви. Темпераментот е огнен и брзо ги става сите на свое место. Кога сакаат некого, тие стануваат премногу слаби и субјективни, па дури и ако никој не го очекува тоа, тие често страдаат заради нивната брзина.

Многу е тешко да се постигне компромис и тие секогаш сакаат да го истуркаат до крај, колку и да бидат погрешни во намерите. Тие имаат магнетски сексапил и привлечност, кои често ги користат во најразлични ситуации. Стилот им е важен. Тие се крајно фер и праведни, а нивните коментари на оваа тема се многу навредливи. Како и со знакот на Лавот, Месечината, кога е во оваа позиција, секогаш зборува за емпатично его и за проблем со авторитет од оваа причина.

Совет: Слушајте ги понекогаш другите и размислувајте во вашите клучни одлуки со главата, а не со срцето!

Емотивната селективност е главната работа кога Месечината е во ДЕВИЦА! Тие имаат неверојатна потреба да ги споделат искуствата што ги стекнале за себе со другите. Многу често претерано реагираат, бидејќи нивниот тек не смее никого да вознемирува. Иако се дарежливи, кога трошат време и моќ помагајќи им на другите, тие можат да бидат лоши ако сметаат дека сакате само корист. Менталната активност е многу изразена, а практичноста е присутна во сè. Загриженоста и постојаната напнатост дали сè ќе заврши како што треба, е товарот со кој постојано се соочуваат. Тие сакаат да стекнат се што стекнуваат со нивните ментални квалитети и извонредна имагинација. Кога ќе дојдат жолтите минути, луѓето родени со оваа лунарна позиција можат да бидат екстремно слаби и негодливи и да ја задушат околината. Значи, главната лекција што треба да ја научат е да го кажат она што мислат од време на време и да ја заменат нивната постојана тишина и флексибилност со разумна мерка на отвореност. Нивната интуиција е исклучително изразена и многу често тие се заинтересирани за окултното. Одлично чувство за бизнис со инсистирање на детали. Иако е интересно, дамите со оваа позиција на Месечината можат да изгледаат извонредно. Неизвесноста ги разбива од време на време! 

Совет: Заменете го студот и инхибицијата со волшебна насмевка!

 Месечина во Вага, Шкорпија и Стрелец

 Месечината во ВАГА го гледа светот со розови очила. Тие чувствуваат длабока потреба да ги задоволат сите и да имаат вродена учтивост, шарм и дипломатско однесување. Емоционалната стабилност зависи од тоа колку тие одобруваат.  Мал проблем - каде сте во сето ова?Многу пријатни по природа, многумина посакуваат да бидат во друштво на овие знаци. Понекогаш, кога тие сакаат, каприците можат да бидат друго нивно име. Тие имаат огромни идеи кои, заради нивната воздушна природа, често пати не завршуваат. Тие ја сакаат музиката, поезијата и уметноста. Партнерите се многу важни за нив и бидејќи тие работат најдобро во соработка со другите, тие дефинитивно не се соло играчи. Тие сакаат облека, шминка и мода воопшто, но со голема доза на стил.

Совет: Мора да научите да поминете низ животот самостојно и постепено да градите вредносен систем. Слушајте ги советите на другите, но применувајте ги селективно. Нека вашиот збор биде закон!

Месечината во ШКОРПИЈА. Оваа месечина за астрологија, позната како месечина во опаѓање, носи еден товар на носителите на оваа позиција - товар на висока интелигенција и спротивставени емоции што се мешаат и создаваат вистинска бура од емоции. Посесивноста е главниот збор што опишува интересни луѓе со остри црти на лицето - вистински Шкорпии! Емоциите се интензивни и често се базираат на интензивни желби. Тие прават пресуди за другите многу брзо и сакаат да доминираат. Вршат одлични задачи, имаат голем потенцијал и се претприемнички. Овие лица често имаат проблеми во емотивните врски затоа што тие ги гледаат нештата во црно-бело, а многу често нивното его и љубомора целосно ги заслепуваат во поглед на реалистичко расудување. Нивната личност е многу сложена, тие многу лесно ги разбираат мотивите на другите и тие се одлични психолози. Понекогаш им недостасува сочувство кон другите, но кога ќе се посветат на една врска, вложуваат сè што имаат во неа! Сексуалноста е многу изразена и овие знаци со оваа позиција многу често го привлекуваат вниманието на патнерите. Погрешниот избор на партнер е вообичаена работа.

Совет: Оставете ја секоја одлука да преноќи. Работете малку за да ја контролирате вашата импулсивност, да им верувате на луѓето повеќе!

Месечината во СТРЕЛЕЦ или емотивниот идеализам што го краси овој знак ги опфаќа сите сегменти на нивното постоење. Тие одговараат на другите луѓе како да се дел од самите себе и имаат тенденција да се здружат со сите. Тие се отворени и пријателски расположени како мало дете. Силно пророчко чувство и инспирација секогаш ги тера да бараат нешто. Немирен дух, често пати им недостасува континуитет. Судот е секогаш валиден, секогаш на страната на правдата - тука често се среќаваме со адвокати и сите оние кои се залагаат за човекови права. Кога ќе се фокусираат на една работа, нема сила што ќе може да им го измени фокусот. Бидејќи тие се и љубопитни и немирни и во умот и во телото, им треба и физичка и ментална активност. Тие сакаат спорт, а секој аспект на рекреација е добредојден. Тие секогаш бараат подлабоко значење - тука ги наоѓаме најголемите верници и најголемите агностици, професори и сите оние кои учат висока филозофија. Во љубовна авантура која обично завршува во фантазија, носителите на оваа позиција остануваат лојални љубители на романтиката до крајот на животот.

Совет: И покрај тоа што сте со слободен дух, обидете се да развиете чувство за заедница и да прифатите норми и стандарди, затоа што ова е единствениот начин да ја достигнете главната награда на животот - целосна среќа.

Месечина во Јарец, Водолија и Риби

Месечината во ЈАРЕЦ, или поинаку позната како Месечина во егзил, ја нагласува студенилото и растојанието како клучни принципи на функционирање. Јарците треба да бидат препознаени како моќни и силни личности. Деловниот аспект е многу нагласен овде. На прв поглед, реалните луѓе се многу несигурни во однос на нивната вредност и постојано се прашуваат себеси. Тие имаат високи критериуми за себе, затоа го очекуваат тоа од другите. Во љубовта, тие се многу ладни, понекогаш пресметувачки, иако тие дефинитивно не се во можност да го искажат она што го чувствуваат. Тие се одлични за менаџерски работни места од секаков вид и правичноста е нивната голема доблест. Тие ја достигнуваат својата позиција лесно, но откако ќе  достигнат, се гарантира стабилност. Тие се многу лојални пријатели, иако е многу тешко да се влезе во нивниот круг на најблиски. Обично тие одлучуваат да стапат во брак подоцна. Формите ќе претрпат секаков вид содржина.

Совет за нив: Ослободете се од официјалните работи, уживајте. Не е сè црно или бело и дајте си малку здив! Животот вреди, па насмејте се на вашиот сосед во лифтот и осветлете го денот!

Луѓето со месечината во ВОДОЛИЈА го доживуваат искуството како област за да се докажат. Идеалистите се по природа, а слободата доаѓа во прв план. Затоа чувството на блискост овде често останува недостижна точка. Конкретна цел е навистина неопходна за да останеме фокусирани. Тие имаат универзални квалитети и одат пред своето време. Тие често се погрешно разбрани и се карактеризираат како измами. Искусната фантазија и талентот се синоним за оваа планетарна позиција, сепак, нервната напнатост е многу присутна. Постојаните вежби за релаксација овде можат многу да помогнат и да го внесат вашиот дух и ум во хармонија. Тие сакаат сè што е неконвенционално и пред сè тие ја вреднуваат личната независност и слобода. Ова може да ги чини оригинални емоционални врски.

Советот за луѓето со Месечина во Водолија е да ги покори своите разбудени бунтовнички инстинкти и да се трансформираат  за да ја фатат нивната емоционална среќа барем за кратко време.

Месечината во РИБИ. Клучен збор - инстинктивност! Оваа позиција, можеби повеќе од која било друга, ни кажува дека сме составени од чувства, суптилни и груби, силни и тенки и личноста родена во овој знак го знае сето тоа, нивното шесто сетило е на вонредно ниво. Тие на некој начин ги разбираат проблемите на целото човештво. Зависници од љубов, миризливи со најеротски парфем. Тие не сакаат да се справат ладно со проблем и секогаш го бараат најдоброто кај една личност. Се разбира, главниот проблем е, претпоставуваме, објективност. Поради нивната наивност, тие често страдаат и во емотивни и во сите други односи од доверба.

Совет: Следете ја вашата интуиција, тоа ќе ви каже многу. Слушајте го вашето тело, никогаш не тргнувајте против себе, без разлика на се‘. Вашиот внатрешен глас никогаш нека не тргнува обратно