Ми кажа дека е во Америка, а мама беше во затвор: Анастасија проговори за тешкиот период на семејството Ражнатовиќ

Анастасија Ражнатовиќ никогаш порано не зборувала за тоа како се чувствуваше во врска со апсењето на нејзината мајка и фолк дива Светлана Цеца Ражнатовиќ во акцијата „Сабја“, која следеше по атентатот врз премиерот Зоран Џинѓиќ.

Во денешната емисија „Сцениерање“ на телевизијата Курир, таа рече дека тогаш имала само пет години, и дека таа и нејзиниот постар брат Вељко не знаеле ниту што се случува.

- Кога мајка ми ги имаше тие проблеми, ми беше крајно тешко, бидејќи бев и сум многу врзана за мајка ми. Во моментот кога мајка ми ја одведоа… тогаш имав пет години, бев навистина мака. Вељко и јас не знаевме што се случува, тие не ни кажаа. Се сеќавам само на сцената за мојот петти роденден, бевме со моите баба и дедо и таа ни рече дека е на службено патување во Америка. Ја повикав и таа липаше по телефон. Ја прашав: „Зошто плачеш, треба да си среќна, роденден ми е“, и таа ми рече: „Не плачам, не плачам“. Дојди? Зошто и двајцата ме оставивте? ”Таа рече:“ Па, не можеме, тука сме заедно, имаме работа да завршиме, не можеме да се вратиме. Тука се баба и дедо. „Не знаевме две години по после тоа што се случувало - рече Анастасија.

- Немавме свест да разбереме што ни кажуваа, ниту пак може да се објасни на петгодишно дете како што треба - се присети пејачката за овој бурен период од животот на семејството Ражнатовиќ.