„Ми заплакало село Ваташа" ги освои срцата на македонците ширум светот: изведбата на Јаневска, Џамбазов и хорот Мирче Ацев никого не остави рамнодушен

Убија дете....

Македонската народна песна „Ми заплакало селото Ваташа“ од Славко Јаневски во изведба на Андријана Јаневска и Игор Џамбазов заедно со Хорот АКУД Мирче Ацев никого не остава рамнодушен.

Песната ја испееја на Златна бубамара на популарноста, која викендов доби и ТВ премиера.

Пеењето на професорката по музика Андријана кое доведува до ежење, заедно со шоуменот кој знае како целата болка која ја пренесува песната да ја интерпретира и да ве погоди во срж, и Хорот кој го комплетираше целиот аранжман не‘ потсети на тажната историјата која ја поминале нашите предци.

Да ја негуваме македонската народна песна и историјата,бидејќи без историја немаме иднина.


Песната погледнете ја после 07:00 минута.


Фото и Видео: Youtube