МОЖНИ СЕ ДОПОЛНИТЕЛНИ МЕРКИ ЗА НЕВАКЦИНИРАНИТЕ: Ќе се дискутира на состанок следнава недела, најави министерот Филипче

И покрај тоа што Комисијата за заразни болести денеска не препорача нови рестриктивни мерки, министерот за здравство Венко Филипче, по настанот на кој присуствуваше по повод Светскиот ден на борбата против дијабетес, изјави дека во текот на следната недела ќе дискутираат за можни мерки само за невакцинираните граѓани. 

Истакна дека секако пред се ќе ги разгледуваат рестрикциите за невакцинираните кои здравствените власти ги носат во земјите од регионот, а потоа ќе се разгледува и кај нас дали ќе има рестрикции за невакцинираните граѓани.

Детали читајте на Фактор тука.