Најекстремниот хороскопски знак: Или мрази или опсесивно љуби-заведува и упропастува во исто време!

Иако се воден знак, тие се сметаат за ладни како снајперист

„Да се ​​биде или не“ е познат цитат од Шекспировиот Хамлет. А Хамлет мораше да биде Шкорпија во хороскопот. Затоа што секоја Шкорпија ја доживува својата верзија на Хамлет на секојдневно ниво, моменти на драма, со елементи на трагедија, каде секоја одлука има само два дијаметрално спротивни исходи. Значи - да се биде или не...

Во наталната астрологија, Сонцето е „првата светлина“, центарот на свеста, срцето на хороскопот, срцето на човекот, нашиот темперамент, нашето достоинство, нашето его и нашата волја. Сонцето го претставува и таткото, сопругот, директорот, претседателот и генерално секаков вид авторитет и хиерархија. Сонцето е главниот лик во филмот наречен „Живот“. А кој е жанрот на тој филм, кога некој ќе го најде Сонцето во знакот на Шкорпија? Па, се разбира, драма!

Шкорпијата е воден, фиксен знак, владее во средината на есента. Симболичен приказ на периодот на Шкорпија би бил: невреме во доцните есенски попладневни часови.

Шкорпијата е интензивна, решителна, силна, храбра, упорна, мистериозна, продорна, истражувачка, снаодлива, а според нечие мислење дури и тврдоглава. Со знакот Шкорпија управуваат Марс и Плутон, како и знакот Овен. Иако имаат заеднички владетели, Овенот и Шкорпијата се разликуваат на многу начини. Овенот е огнен, активен, машки знак, иницијатор, почеток на животот, додека Шкорпијата е воден, женски, пасивен знак, владетел на смртта и распаѓањето. Овен како прв знак дава живот, Шкорпија како осми знак го одзема. Овенот напаѓа, а Шкорпијата секогаш се брани.

На емоционално ниво, вообичаено е верувањето дека Шкорпиите се нечувствителни и ладни како мраз. Вистина е дека повеќето Шкорпии се ладнокрвни како снајперист, но тоа не значи дека нивните емоции се недоволно развиени. Нивните емоции се многу длабоки, а одлично ги кријат. Шкорпиите се како нуклеарен реактор, носат голема количина на енергија и се стабилни под притисок, но до одреден степен. Ако го преминете прагот на толеранција на една Шкорпија, трчајте што подалеку, бидејќи сте започнале нуклеарна експлозија. Шкорпиите се исклучително сензуални и еротски, додека трепнете, Шкорпијата ќе ве заведе и упропасти, во исто време!