Направете тест дома со ладна вода и откријте дали имате здраво срце

Доколку сакате да проверите колку вашето срце е здраво, во тоа би можело да ви помогне брз трик со ладна вода. Станува збор за тест кој едноставно можете да го направите дома.

Во сад со ладна вода ставете ги рацете пола минута, а откако ќе ги извадатите прстите би требало да ви бидат црвени, бледи или синкави. Токму таа боја би требало да покаже дали вашето срце е здраво, пишува „The Sun“. Во садот со вода додајте и малку мраз, а големината на садот нека биде толкава колку што ќе ви ги собере двете дланки. Потоа ставете ги дланките во водата и држете ги 30 секунди.

Резултатите од тестот прочитајте ги на Машки магазин.