Не се откажувајте од љубовта поради некој кретен кој не знаел да ве цени: 10 лекции од мудра жена

1. Не размислувајте за годините. Годините се само бројка. Можеби не ви се допаѓа тоа што стареете, друга алтернатива нема. Прифатете го стареењето и вашата возраст и искористете го искуството што сте го стекнале во текот на животот. Правете го она што го сакате за да го окупира вашиот ум и да престанете да размислувате за годините.

2. Изберете партнер кој ќе се радува на вашите достигнувања. Со дарежливост и смисла за хумор и со кој ќе правите сè заедно, а ќе ужива во вашите достигнувања исто колку и вие.

3. Следете го своето срце. Правете го она што ви го кажува вашиот внатрешен глас. Ако нешто ви изгледа интересно и го правите без оглед на недостатокот на искуство, тоа ќе дојде подоцна. Многу луѓе претпочитаат да го прават она што им е полесно и што го знаат, но тоа не е интересно.

4. Не се откажувајте од љубовта поради некој кретен кој не знаел да ве цени. Мора да бидете свесни дека секој од нас е креатор на сопствената судбина и за сè што се случува во нашиот живот, било да е добро или лошо, ние сме одговорни за тоа. Затоа, никогаш не осудувајте поединец кој не ве заслужува, има луѓе кои ќе ве држат како малку вода на дланка.

5. Вашето мислење е поважно од мислењата на другите. Никогаш не се обидов да се прилагодам на мојата околина. Ако се обидете да им угодите на сите, ќе останете празни. Многу луѓе го нарекуваат мојот стил на облекување чуден и ексцентричен, но мене не ми е грижа. Се облекувам за себе, а не за да им угодувам на другите.

6. Не се изолирајте од другите. Треба да знаете дека сте дел од една целина, а не сам поединец. Вклопете се во вашата околина, но на свој начин. Ако не сакате да бидете дел од нешто, тогаш не можете да успеете.

7. Успехот не се продава. Успех е кога сте среќни, кога ќе ја пронајдете вашата љубов, кога имате добри луѓе околу вас, го правите она што го сакате и имате што да му дадете на светот. Нема цена што можете да ја платите за успех.

8. Да се ​​биде модерен не значи да се купува скапа облека. Можете да ги имате сите пари на светот, но ако немате свој стил, скапата облека не ви значи ништо. Не е важно што носиш, туку како го носиш. Облечете се според вашите чувства.

9. Започнете нешто ново. Главната грешка што многумина ја прават е недостатокот на обидување. Сакав да започнам сопствен бизнис со облека и најдов начин да го направам тоа. Едноставно треба да дејствувате, да преземете мали, но сигурни чекори.

10. Не сте помлади отколку што изгледате. Брчките се нормална и природна работа. Глупаво е да се обидувате да изгледате помладо отколку што сте на старост. Ако направите операции на 75 години, немојте да мислите дека некој ќе верува дека имате 30 години.

Извор: www.fazon.info