НОВ „МАГИЧЕН ЕЛИКСИР“ ИЛИ САМО ТРЕНД: Што е Канабидиолот?

Канабидиолот се наметнува како магичен еликсир, лек кој сега е достапен во купките за во бања, кучешките закуски и во лековите. Но, можеби се работи само за тренд.

Можеби неговата популарност ја достигна во јануари, кога Менди Мур,неколку часа пред доделувањето на Златните глобуси, за магазинот ,,Куветур’’, изјави дека правела експерименти со маслото од КБД за да се ослободи од болките од носење високи потпетици. ,,Би можело да биде многу возбудлива вечер. Можно е да лебдам оваа година”, рече таа.

Повеќе на ФАКТОР.МК