Овие модели на обувки ќе владеат во 2022: Лакирана кожа, панделки, кристали, платформи

Во последните две години, живееме практично во влечки и патики - што само ја зголеми нашата желба за фантастични чевли. Според изгледот на колекциите за 2022, не сме сами во овие потреби. Можеби и поради пандемијата, самата мода усвои поудобен начин на живот, снабдувајќи нè со поудобни модели на обувки.

За среќа на SS22, обувките ја надминаа удобноста и се претворија во стилски чевли. Тие вклучуваат лакирана кожа, панделки, кристали и платформи. Изреката „колку е повисока петицата, толку сме поблиску до рајот“ е приближно мантрата за 2022 година.

Од Versace Barbie платформите кои започнаа огромен тренд кој продолжува и во новата година, до најновите и „најпосакуваните“ чевли – сандалите Saint Laurent. Погледнете кои 7 трендови кои ќе доминираат во 2022 година:Фото: Инстаграм