Пет причини зошто жените треба да јадат калинки

Жените треба да јадат калинки и за тоа има пет причини. Го зајакнува имунитетот затоа што содржи 15 аминокиселини, витамин К, Б9, калиум, бакар, фосфор. Се верува дека е доволно дневно да се јаде четвртина од калинка. Содржи фолна киселина и помага за враќање на хемоглобинот. Има антиоксиданси и помага на луѓето кои страдаат од срцеви болести. Калинката има и витамин Е, кој помага за поубава кожа. Диеталните влакна се „мотор“ за варење на храната и калинката може да ви помогне за побрзо слабеење.