Пет работи на кои непотребно фрламе пари

Често не сме свесни колку пари трошиме на непотребни ситници без кои и тоа како можеме да функционираме. Ова се петте работи за кои психолозите велат дека на нив буквално ги фрламе парите:

1. Членство во теретана

Најдобрата вежба на светот е пешачењето, како и возењето велосипед, а ако сакате затегнато тело, правете стомачни вежби и склекови. Сите овие вежби можете да ги направите дома или во природа.

2. Камера

Денеска паметните телефони можат да бидат замена за најдобрите камери и фотоапарати.

3. Мултивитамини

Посетете го вашиот доктор и направете анализа кои витамини ви недостасуваат, па според тоа формирајте ја исхраната и внесете ги витамините со здрава исхрана.

4. Венчален фустан

Никогаш не купувајте фустан кој еднаш во животот ќе го облечете. Изнајмете го !

5. Флаширана вода

Полесно е да купите шише кое ќе го наполните на чешма. Ефектот е ист.