По „Медена земја“, Холивуд импресиониран од уште еден македонски проект

Виктор Ивановски, студент по анимација на „Sheridan College“, Канада е дел од екипата што работеше наанимираниот филм„The Fox and The Pigeon“ кој годинава ја освои престижната „ANNIE“ награда за најдобар студентски анимиран филм, на 47.то издание на манифестацијата „Annie awards“ во Лос Анџелес. Македонскиот студент Виктор, заедно со уште десет студенти ( Michelle Chua, Aileen Dewhurst, Sharon Gabriella, Sang Lee, Tyler Pacana, Kevin Sung, Morgan Thompson, Chelsea van Tol, Matt Waton and Steven Wang) од „Sheridan College“ работеа на реализација на филмот, при што Виктор е ко-режисер, а воедно е композитор и интерпретатор на музиката за филмот.

Гламурозниот настан можете да го погледнете на МАШКИ МАГАЗИН