ПРЕД ОГЛЕДАЛО со Антонија Гиговска: Никогаш не сум посетила козметички салон

Пејачката Антонија Гиговска како млада и секогаш средена девојка за „Женски Магазин“ ги сподели своите трикови и тајни за убавина.

* Каков е Вашиот дневен козметички ритуал?

- Искрено денот го поминувам со 0 шминка. Сакам кога сум комплетно природна, па затоа немам некој козметички ритуал, освен миење на лицето.

* Со какви препарати го негувате лицето?

- Освен што го мијам лицето,користев и скроб од какао и кафе,па тоа ми помогна да го измазнам.

* Посетувате ли козметички салони?

- Не,никогаш досега.

* Кои производи ги употребувате за нега на коса?

- Гарниер е мојот омилен.

* Што сакате да прикриете, а што да истакнете со шминка?

- Шминката ги истакнува цртите на лицето.. Би сакала да ги истакнам моите црти, а да го прекријам уморот.

* Кои се Вашите омилени козметички производи?

- Моливче за веѓи,маскара и контура,кармин..

* Што носите секогаш во Вашиот несесер?

- Не одам никаде без сјај/мат кармин и молив за веѓи.

* Омилен парфем?

- Satwa.

* Како ја одржувате линијата?

- Љубител сум на храна, можеби и затоа ми оди потешко. Но, со тренинзи се обидувам да ја одржувам линијата. И секако со пешачење.

Даница Караташова