Психотерапевтот Мајкиќ откри како вистинските мажи реагираат кога жените флертуваат со нив додека тука им е сопругата: Ова е единствената правилна реакција!

Не е безопасно кога ќе забележите дека друга жена флертува со вашиот партнер, а тој не е имун на тоа. Како се чувствува жената ако нејзиниот сакан маж е премногу љубезен кон другите жени? Одговорот на тоа прашање најдобро го даде психотерапевтот Марко Мајкиќ, автор на Тик Ток профилот Психотерапија Мајкиќ.

Психотерапевт објави видео на Тик Ток во кое објасни какво чувство чувствува жената кога ќе забележи дека нејзиниот партнер е исклучително љубезен кон другите жени.

„Вашата партнерка не е воодушевена кога ќе воодушевите друга жена. Таа не го гледа тоа како потврда за вашиот шарм, туку како слабост. И додека самодовербата на другата жена е „засилена“од вашиот одговор, привлечноста што вашата жена ја чувствува кон вас паѓа во црвено затоа што таа те доживува како сиромашна и ранлива манипулација“, рече психотерапевтот и продолжи:

@psihoterapija_majkic Nije bezazleno ništa što kod Vašeg partnera ili partnerke budi osećanje Vaše neposobnosti da vladate sobom i jasno predstavljate Vaše vrednosti. Doživljaj da druga osoba oseća slobodu i dozvolu da se prema Vama oseća slobodno da od Vas očekuje: osmeh, kompliment, dodir ili zagrljaj je znak da su Vaše granice labave i budi opravanu sumnju da su Vaša vrata odškrinuta za dalji flert. I dok debatujete i kritukujete razočaranu partnerku (ili partnera) da je paranoična, ljubomorna ili nesigurna samo dolivate ulje na vatru njene nesigurnosti u Vas i Vašu sposobnost da je zaštitite od drugih koji, svesno ili nesvesno, od Vas traže ono što im ne pripada. Ne postoji „logika“ kojoj ćete joj dokazati da nije u pravu a Vaš odnos, bliskost i intimnost trpe… #psihoterapija #partnerskaterapija #psihoterapeut #ljubav #vernost #prevara #majkići #beograd original sound - Psihoterapija Majkic


„Во секој случај, јас сум само елементарно љубезен. Зарем треба да бидам непријатен?

Да. Треба да држите цврста дистанца од жена која ве кани на навидум безопасен флерт, особено во присуство на вашата сопруга. Да ви биде јасно кој ви е најважен“, заврши Марко Мајкиќ.