Се смееја на шегите на овој актер, а не се свесни за неговата тажна животна приказна

И покрај тоа што учествуваше тој во голем број филмови, тој се здоби со најголема популарност низ целата поранешна Југославија со улогата на Жика Павловиќ во десет делови од филмот „Луди години“, а имаше и забележителни улоги во серијалот „Отпишани“ и филмот „Валтер го брани Сараево“.

Драгомир Бојаниќ Гидра, популарен српски актер најпознат по улогата на Жика во серијата „Луди години“, е починат на 11 Ноември, пред 26 години, а многумина го паметат по пикантниот хумор по кој беше познат по и надвор од малото платно .


Целиот текст прочитајте го на Машки магазин.