Шарени јајца направени од вредни мали рачиња: Традиционално вапцување во „Светот на Колорес“

Ако има некој што најмногу им се радува на празниците околу Велигден поради традиционалното вапцување јајца, тоа дефинитивно се најмалите.


Техниките на бојадисување се учат од најмала возраст, а дечињата од приватната градинка „Светот на Колорес“, и на овој четврток ја продолжија традицијата во нивниот двор.


Заедно со креативните воспитувачки го покажаа талентот и креативноста и направија вистинско шаренило од јајца за Велигден.

Уживајте во галеријата која ќе ви го направи денот убав. *Пр објава