Што навистина правиме кога сме под стрес?

Поради стресот се јавува засилен замор. Ако се оддолжи, може лесно да се претвори во депресија.

Од стресот ќе имате потреба од храна со голем процент на масти и шеќери бидејќи стресот не огладнува. Наместо да посегнете по првото чоколадо, обидете се да се најадете со намирници богати со нутритивна вредност.

Додека личноста е под стрес, мислите се расфрлани насекаде. Кога ќе се роди проблем само на него се концентрирате, а не и на вкупните задачи.

Несоницата често оди со конзумација на големи количини кофеин. Ова токму спротивно делува на проблемот бидејќи последиците од преголемото внесување на кофеин, ќе ве врати на почеток, замор и фрустрираност.