Што ѝ се случува на вашата кожа, ако не ја отстраните шминката пред спиење?

Без оглед на тоа што трошитедоста пари на квалитетни креми, тоници, серуми, мицелари води, лосиони и други препарати, секој пат кога ќе заспиете со шминка, се придвижувате наназад неколку чекори. Следниот пат кога ќе се најдете во кревет и ќе се потсетите дека не се погриживте за вашата кожа таа вечер - без преговарање веднаш заминете во тоалет! Или барем чувајте влажни марамчиња за бришење на шминка веднаш до вашиот кревет, вие најдобро се познавате себеси, па одлучете кој метод ќе го изберете. Првиот чекор е да се соочите со вистинските последици и да откриете што навистина се случува со вашата кожа ако го прескокнете отстранувањето на шминката пред спиење.

Повеќе на Хаштаг.мк