„Син ми призна дека ја изневерува трудната снаа, а потоа ја дознав уште поцрната вистина“: Снаата до гроб ќе го памти потегот на свекрвата

Исповедта на жена чиј син признал дека изневерил трудница е полна со неверојатни детали...

Исповедта на 63-годишна жена опишува семејна ситуација која ја донела на работ на нервен слом. Жената е очајна за ситуацијата со бремената снаа и сопствениот син, кој ја изневерува сопругата и имал повеќе афери со различни жени. Тој си ја отворил душата пред мајка си и ја направи носител на оваа тајна, а сега жената е уништена и не знае што да прави.

„Мојот син (30) е во брак со Оливија веќе 5 години, девојка од средно училиште. Пред две недели му беше роденден на мојот син. Тој отиде надвор од државата со некои од неговите пријатели од факултетот за да помине време во убаво одморалиште. Мојата снаа Оливија реши да остане во државата бидејќи е бремена со близнаци во 7-ми месец и со ризична бременост. Инсистирав син ми да го откаже патувањето и да остане со сопругата, но Оливија инсистираше да одат да се забавуваат . Затоа ја замолив да остане со мене за да може да одмара и конечно ја прифати мојата понуда.

„Ја сакам мојата снаа. Таа е слатка, полна почит и навистина како ќерка за мене. Нејзините родители воопшто не беа добри, па лесно се зближивме додека таа излегуваше со мојот син. Секојдневно разговараме многу и често се гледаме“.

Жената прва забележала дека нејзиниот син чудно се однесува.

„Откако мојот син се врати дома од своето патување, можев да кажам дека нешто дефинитивно не е во ред. Тој не ги прифати слатките што му ги понудив, дури одби да ја бакне Оливија. Наместо тоа, тој ја гушкаше непријатно и беше едноставно неверојатен, бев вознемирена и загрижена за неговото однесување, не ми се допадна начинот на кој се однесуваше со сопругата, повторно и повторно го прашував зошто се однесува толку чудно, но тој ги избегнуваше моите прашања, а потоа замина дома со Оливија.

Подоцна, снаа ми ми зборуваше повеќе за чудното однесување на син ми. Тој се пресели во гостинската спална соба, целосно одби да јаде некој од нејзините оброци, се повлече и не ја ни прегрнуваше. Секогаш кога разговарав со мојот син за тоа, добивав одговори во еден збор или тој целосно ја игнорираше темата“.

Потресна исповед

Синот не можел долго да молчи, па решил се да и каже на мајка си.

„Неодамна мојот син дојде кај мене во солзи. Тој држеше папка исполнета со видно стуткани хартии. Откако успеав малку да го смирам, тој ми кажа дека пред и за време на неговото роденденско патување, ја изневерувал Оливија со многу жени.

Уште полошо е тоа што е позитивен на ХИВ. Останав без зборови. Го празав зошто за своите афери и дијагноза му зборува мене, а не на својата сопруга бремена со близнаци. Тогаш ме молеше ништо да не и кажувам и да го пуштам да остане со мене додека размислува за своите понатамошни постапки“.

„Му реков дека ако тој не и каже на својата сопруга, јас ќе и кажам. Тогаш побесне, викаше и плачеше, зборувајќи дека ќе му ја растурам фамилијата пред да почне, бидејќи одбивам да му дозволам да се забавува и не дозволувам да донесува одлуки во животот.

Ме обвини дека ја фаворизирам Оливија и дека сакам да го одвојам од неговите деца. Дури морав да повикам близок сосед за да ми помогне да го испратам син ми надвор од куќата. А што е уште почудно е што откако си замина, ги погледнав хартиите што ги донесе, а тоа не беа лекарски извештаи, туку изводи од банка.

Сега, искрено, не знам што да правам. Не сум сигурна за целата ситуација, не сакам никого да повредам. Не можам а да не помислам како ова ќе ја повреди Оливија и можеби нејзините близнаци ако и кажам, а можеби мојот син е во право“.