Средба во ресторан

Стив и татко му влегоа во собата, разговараа и покасно дојдоа во салонот. Јас и Елена си муабетевме за родниот крај. Таа тема е најсуптилна, ги отвара порите од човекот и му доаѓа да стави крилја и да летне директно дома. Кога ни се придружија, престанавме со муабетот, чекајќи да продолжиме заедно со нив. Но, забележав дека не беа расположени. Молчеа, погледот им беше отсутен. А си планирав, кога ќе излезат од соба и ќе седнат со нас, да прашам каде и со што работат, но не беше моментот. Всушност кога чувствуваш дека некои работи не сè во ред, не можеш да почнеш разговор.

Мајка му Елена ја прекине тишината обраќајќи му се на Стив: „Сакате кафе или друго? Вики, сакаш торта?“ Одбив, не ми се јадеше. Стив ѝ дофрли на мајка си: „Мамо, сега ќе одиме да прошетаме низ град“. Мајка му додаде: „Одете, шетајте, Вики да го запознае градот, а додека си најде пријателка, ќе одам со неа и јас деновиве да прошетаме, па и ќе седнеме на кафе со мои пријателки. Тука има многу млади и се дружат меѓу нив, па и ти кога ќе ги запознаеш, ќе си излегувате на кафе заедно. Треба да се запишеш и на курс за да го совладаш јазикот“.

Колку ѝ бев благодарна што ја кажа оваа реченица. Познавањето јазик ми беше и тоа како потребно за комуникација секаде. Самостојно ќе можам и за документи да барам, и во продавници да пазарам и да правам сè. „Да, мама Елена“, ѝ одговорив. Чекам да завршиме со венчавката, па да започнам да учам јазик. Стив се насмеа и почна да се шегува: „Каде трчаш Вики? Чекај ќе научиш јазик. Цел живот имаш време за учење. Ништо не одговорив, но мојата интуиција ми говореше дека морам да брзам да научам јазик.

Поседовме уште малку и тргнавме. На излегување мајка му ми пикна пари в рака и ми рече: „Ќерко, да имаш за себе. Знам што значи да си сама. Јас кога дојдов тука се чувствував исто како тебе. Бев изгубена, но полека се снајдов. Барем имај некоја пара в џеб“. Се заблагодарив, но Стив рипна: „Мамо, па јас сум тука. Секако ќе и дадам пари, да има“. Таа одмавна со рака. Мене не ми беше пријатно да ги примам парите, но жената сè правеше од срце и не можев никако да одбијам.

Излеговме и отидовме в град да прошетаме. Шетајќи бев изненадена од чистотата, мирот кој владееше по улиците. Имаше облакодери, кафеани, пицерии, кафетерии, продавници, мали паркови преполни со мали и преубави скулптури и разни цвеќиња кои мамеа да седне човек и да ужива во разновидните бои, широки улици, дрвореди. Стив ми понуди да погледаме гардероба. Влеговме во трговскиот центар кој беше пред нас. Имаше голем избор. Разгледувавме, а јас пробав алишта. Купив панталони, некоја маичка, јакна и црвена долна облека. Кај чевлите здогледав црвени штикли. Цената беше висока, но Стив ми кажа: „Вики, сакам да ги купиш. Не е важна цената. Тие ти се подарок од мене. Сакам вечер да бидеш убава за мене“. 

Потоа седнавме во кафе-ресторанот. Се освеживме со сок и јадевме пица и колачи. Стив зеде и за дома. На излегување некој викна: „Стив!“ Млад пар ни сè приближија. Стив се израдува, му светнаа очите. Се изгушкаа и избакнаа. Потоа, Стив ме запозна со нив. Тоа беа Даниел и Лара. Лара беше висока, плава, слаба, згодна жена со краток фустан под кој ѝ се познаваа облините од нејзиното тело, вистинска манекенска фигура. Цело време се смееше. Даниел беше убав човек со високи рамена, мустаќи, затегната коса, уредна гардероба под која му се познаваа мускулите. „Мила, Даниел има фирма сопствена работи како директор, менаџер за манекенки, тренер за обликување тело. Изнаоѓа нови лица за манекени и ги организира сите попознати модни ревии. Кога бев помлад заедно бевме манекени, а тој продолжи да  работи со манекенството “, ми рече Стив.

Започнаа разговор и по разговорот сфатив дека навистина се познаваат многу одамна. Потоа Стив им кажа дека бев убавица на локален натпревар и дека таму ме запознал. Даниел, ме гледаше испитувачки и потврди дека имам вонсериска убавина и предложи да се пријавам на следното пробно снимање за манекенки кога ќе го организира.

Стив ги покани Даниел и Лара да дојдат кај нас да видат каде живееме и да се дружиме. Тие прифатија и стигнавме во нашата куќа. Почнавме да се шегуваме. Отворивме вино, муабет неврзан, ставивме на маса пица, колачи и се расположивме. Пуштија музика, а на телевизија на некој канал почна некој еротски филм. Мене ми беше баш непријатно. Даниел и Лара станаа и играа танго. Повеќе се гушкаа и бакнуваа отколку што играа. Стив ме зеде в раце и ние почнавме да играме припиени еден до друг. Ми ја крена сукната и заборави дека е спакувана долната облека в кутија и потоа ме замоли: „Мила, ајде те молам оди облечи ја долната облека“.

Неволно, но прифатив. Отидов, се облеков. Кога се вратив тројцата беа поднапиени. Стив и Лара играа, се држеа за раце, се бакнуваа, се прегрнуваа, а Стив и ги масираше градите. Буквално се соблекуваа еден со друг, а Даниел ги прегрнуваше двајцата. Кога ме виде Стив, ја пушти Лара и ме фати мене. Почна да ми го соблекува фустанот страсно. Со забите ми ја тргаше облеката. Кога останав само по долна облека, им викна: „Еве ја мојата убавица“. Почна да ме масира и ми го тргна градникот. Ми ги бакнуваше градите. Останав по гаќички.

Даниел му рече на Стив: „Сега Вики јас ќе ти ја подготвам, да можеш да уживаш во неа и со неа.“ Даниел дојде и нежно, масирајќи ме по целото меѓуножје, ми ги симна црвените гаќички. Бев многу возбудена. Стив ме легна на масата и со курот влезе снажно во мене. Нашите рамномерни движења ги контролираше Лара со рацете, ни ги масираше бутовите, а на Даниел започна да му го лиже органот. Даниел гласно стенкаше, беше загреан премногу, црвен во лицето и во еден момент тој експлодира. Сперма по сите страни шприцаше. Лара продолжи да нè гледа нас. Во еден момент се надвисна над мене и почна да се бакнува со мене. Даниел се заврти одзади и ѝ ги рашири нозете на Лара и почна да ја лиже по телото. Јас почнав да се грчам. Стив осети дека свршувам и тој почна да свршува. Цела сперма влезе во мене. Станав и отрчав во купатило да се измијам и ја слушав Лара како гласно вресна и викна: „Ајде, побрзо, свршувам!!!“.

Се истуширав и излегов од купатилото. Даниел и Лара заедно влегоа по мене, а Стив се качи горе. Се средија и пиеја кафе. Потоа се поздравија и си заминаа дома. Јас се качив горе. Стив остана долу, пиејќи кафе и пушејќи цигари.

ТУЃИНКА