ТЕОРИЈАТА Е ТОЧНА: И научни трудови покажале дека луѓето со крвна група А најлесно ја „закачуваат“ короната, еве кој е најзаштитен

Изгледа дека е точна теоријата за која се зборува уште од почетокот на пандемијата, пишува Ало.рс, врз основа на разговор со српска лекарка.

Дали некои луѓе се позаштитени од инфекција со вирусот корона и колку има врска со крвната група, одговори директорката на КБЦ „Бежанијска коса“, д-р Марија Здравковиќ во утринската програма на ТВ Пинк.

На почетокот на пандемијата беше речено дека некои луѓе се позагрозени кога станува збор за инфекција со вирусот корона, и беше сугерирано дека токму тие имаат крвна група А. Сосема спротивното се тврди за оние со нулта група, па некои истражувања сугерираат дека помалку ќе се разболат.

Повеќе по темата прочитајте на Фактор.мк

Фото: Фактор.мк