Тијана Дапчевиќ со поддршка за Милена: Сите тишини еден ден стануваат крик

Милена Радуловиќ, актерката која го обелодени скандалот во Србија доби огромна јавна поддршка по признанието дека во престижното училиште за глума во центарот на Белград, познатиот режисер Мика Алексиќ, повеќепати сексуално ја злоставувал кога имала само 17 години. 

За случајот на актерката Милена Радуловиќ се огласи и пејачката Тијана Дапчевиќ, која на социјалните мрежи „одговараше“ на секое срамно прашање поврзано со Милена Радуловиќ.

Ви ја пренесуваме нејзината објава во целост:

„Зошто таа сега зборува?!

Не знам, можеби затоа што сè уште има луѓе ​​кои постојано повторуваат дека жртвите на силувачи и педофили сами го барале тоа, дека сигурно некако, провоцирале нешто, дека биле виновни ... и многу често треба да оправдувате непростливи работи. Зошто ?!

Ако молчеше до сега, можеше да продолжи да молчи засекогаш

„Како секогаш доаѓаме до заклучок дека треба да се премолчи? Зар не ви е доволно тишина? За мали и големи работи, за таа планина што ја направивте под тепих трпејќи ги сите проблеми таму, за насилството и злоупотребата? А, можеби и не молчела, но наишла на луѓе кои биле глуви на нејзините страдања, исто како тебе.

Таа сигурно го измислила сето тоа бидејќи нејзината кариера пропадна, и треба улога.

Па, да, полесно е да се поверува дека некој ја измислил својата тага, отколку конечно, по толку време, да собере сили и да преживее сè, објаснувајќи ги сите детали и одговарајќи кој знае колку прашања при поднесувањето на апликацијата ...Срам да ви е за кој било коментар на оваа тема што не е поддршка, туку замолчување на жртвата.

Тишината не е злато.

Никогаш не било.

Сите тишини еден ден стануваат крик “, напиша Тијана.


Фото: Фото: Инстаграм/tijana.dapcevic