Топ дестинации за патување овој период од годината!

Сеќавањата од патувањата се вистински извор на среќа, искуство кое ќе остане со нас целиот живот. Краткотрајната дисконектираност од нашата нормална средина на која веќе сме се адаптирале е одличен начин за креирање среќни и трајни сеќавања кои тешко се забораваат или се заменуваат, вели 80-годишен истражувач од Универзитетот Харвард Волтер Валдингер кој има докажано дека луѓето кои често патуваат и кои на тој начин се поврзуваат со нивните семејства, пријатели и другите луѓе се најздрави и најсреќни.

Патувањето не носи на нови места, запознмаваме нови култури. Во една таква средина се чувствуваме како се што гледате околу нас да не прави побогати. Нашиот мозок и тело губат чувство за време и апсорбираат нови информации.

Па ако е тоа така зошто да губиме време! Доволно е да одбереме некое место каде сакаме да ги поминеме викендите и слободните денови. Близината на Маврово, Шапка или Берово ни ги олеснуваат одлуките за тоа „каде да киднеме“ на викенд. А ако можете да си дозволите и некоја подалечна дестинација, во овој период од годината интересни се Дубаи, Барселона или Малдиви. Ви треба само пасош, мал џепарац, желба и ентузијазам и секако најсигурниот партнер Кроација патничко осигурување, за да секое патување биде безгрижно!

Полисата за патничко осигурување овозможува заштита и сигурност во текот на привремен престој во странство и гарантира покривање на евентуални трошоци во случај на неопходна медицинска помош заради ненадејна болест или последици од несреќен случај – незгода. Во соработка со Europ Assistance Кроација ви нуди најквалитетно патничко осигурување за сите дестинации во светот, како и за соседните земји.

Нашата водителка и ТВ лице Ирена Спировска, веќе го обра Blue Travel пакетот од Кроација, ви сте на ред!

Затоа, тестирајте ја вашата вештина набрзина да се спакувате и да го направите првиот чекор. Со брзина на светлината ги пакувате куферите со најнеопходните парчиња облека, го вклучувате омилениот музички албум и го напуштате секојдневието во градот.

Затоа, инвестирајте ги тешко заработените пари во искуства и на тој начин ќе инвестирате во долгорочна среќа и задоволство, а сето тоа овозможено од вашата Кроација Осигурување. За повеќе информации на contact@crosig.mk или на 15 599.

ПР објава