Вака функционира селска продавница во Швајцарија: Без продавачка, а внатре само домашни производи (ВИДЕО)

На половина пат помеѓу Базел и Берн во Швајцарија постои селска продавничка во место во кое се зборува француски. Она што се нуди е целосно од домашно производство.

Се функционира „нормално“, освен тоа што гранапот нема вработен продавач и купувачите оставаат пари онолку колку што е цената на производите.

Оваа ‘Продавница на чесноста’ е трговски објект што целосно зависи од довербата и чесноста на купувачите.

Деталите и видеото погледнете ги на Фактор тука.