Внимавајте! Комбинацијата од овие два витамини може да предизвика мозочен удар

Една посебна комбинација од два витамина може да го доведе вашиот живот во опасност, бидејќи е во состојба да предизвика собирање на најразлични супстанци во внатрешните ѕидови на артеријата, што може да предизвика мозочен удар, но тука е и ризикот од срцеви заболувања, покажаа резултатите од американското истражување.

Опасноста, пред се`, се однесува на коминацијата на калциум и витаминот Д, која ја зголемува можноста за атеросклероза, односно кога доаѓа до собирање на масни сустанци, холестерол, дел од мртви ќелии и калциум во внатрешниот ѕид на артериите. 

Целиот текст прочитајте го на МАШКИ МАГАЗИН