Жените ги обожаваат: Се враќаат омилените обувки

Претходните години не можеа да се најдат лесно, но сега се повторно дел од пролетната мода.

Тешко е да се најдат модни парчиња кои им се допаѓаат на мажите, за кои велат дека се освен секси.

Балетанките  во 50тите и 60тите години на претходниот век биле синоним на елеганција, а подоцна жените ги носиле во секојдневни ситуации.

Во 2000тата беа неизбежен дел на секој жена, а подоцна исчезнаа. Но, ако се суди по уличните продавници, удобните чевли повторно се враќаат во мода, а може да ги купите во различни варијатни: со ремен, со машни.

Розови балетанки

Гламурозни балетанки со ремен

Балетанки со боја на праска

Балетанки со принт леопард

Сатен балетанки