Жените воодушевени: Конзумирајте го ова со појадокот за симнување на килограмите

Оваа навика со појадокот може да ви помогне да изгубите вишок килограми - супер трик за слабеење! 

Ако сакате брзо да ослабеете, во текот на појадок применете го овој трик, а резултатот ќе ве изненади. 

Група научници објави истражување на 173 жени на возраст помеѓу 20 и 50 години. Жените кои пиеле помалку од литар вода дневно добиле задача секое утро со појадок да испијат половина литар вода. 

Оваа навика им помогнала на жените на диета да изгубат дополнителни калории, а за неколку месеци масните наслаги полека почнуваат да исчезнуваат. Докажано е дека ако пиете половина литар вода со појадок ќе изгубите дополнителни 23 калории, што значи дека за година дена сте изгубиле неколку килограми само со помош на утрински навики да пиете вода. 

Познато е дека водата е неопходна за забрзување на метаблоизмот, па ако сте на диета, пробајте го овој супер трик и со секој доручек испијте ја својата доза на вода.