Животот продолжува

  Враќајќи се накај дома и јас и Кире молчевме. Кире низ ретровизорот ме погледнуваше одвреме-навреме со чувство на вина. Сакав да премолчам сѐ, но некако не можев. По извесно време проговорив: „Кире на сѐ што направивте и криевте му дојде крајот. Стив те донесе тука, работодавец ти е и нормално е да му бидеш лојален, но ти претера. Ова не е обична работа, ова е веќе нешто несекојдневно, криминал со дрога, снимање порно филмови и брутални напади и ред беше да ми кажеше. Доволно ќе беше да ме предупредеше малку, немаше да дојдам в туѓина. Сега, со кого, како и каде е мојата иднина?“

  Видов каење во неговите очи. Тој ме погледна и рече: „Вики, можам да претпоставам колку си гневна и бесна. Искри ти излегуваат од очите. Верувај ми, Стив навистина те засака, разговаравме за ова неколку пати. Сакаше да промени многу нешта во неговиот живот, но ете судбината си поигра со него. Добро е што остана жив, а рехабилитацијата ќе биде долга“.

  Стигнавме дома. Кире ме остави и се врати назад. Ја отворив влезната врата и Кико ми заѕвони на мобилниот телефон: „Вики, што правиш?“ Му објаснив за здравствената состојба на Стив. Ме ислуша нестрпливо и потоа ми рече: „Ги пратив твоите фотографии на еден мој пријател и му се допаднаа. Засенет е од твојата убавина и се чудеше дека постои ваква убава, фотогенична жена. Сака да се видите и да те запознае. Бидејќи утре попладне имаме курс наместо наутро, по курсот договорив да се видиме“.

  Се израдував во себе, но се сепнав, и му одговорив: „А што да им кажам на моиве. Знаеш колку ми е незгодно да лажам“. Но, Кико смирено со ист тон ми кажа: „Вики, сега разговараме за тебе и за твојата иднина. Да се молиме да му се допаднеш на Мајкл – фотографов. Ако те ангажира да работиш, тогаш ќе станеш популарна манекенка и ќе бидеш финансиски независна. Тој работи за една од најпознатите светски агенции. За твоите дома ќе смислиме нешто“. Но, бидејќи имав доверба во него му кажав: „Слушај, ти верувам дека ќе измислиме нешто и дека ќе ме поддржиш“. Потоа, се поздравив, го затворив телефонот и се подготвив за утредента.

  Влегов во спалната, одбрав црвен фустан, за одоздола црвена долна облека, чипкаст градник, чипкасти танга-гаќички и црни чорапи. Црни лаковани чевли и црн накит. Бев посериозна, но сепак ова ни беше прва официјална средба. Немав искуство, но мислев дека ако одберам сериозна облека, моите желби ќе бидат сфатени сериозно. А и бидејќи бев кај мама Елена, немав многу избор на облека, но добро и таа што се најде таму.

  Тропна некој и прекинав. Дојде Елена со Миле. Но, не можев ништо да слушам и останав горе. Може бев неправедна кон неа, но ништо не можев да поднесам. Утредента станав, отидов на фризер. Се вратив се средив, се облеков. Попладнето дојде Кико и заминавме на состанок со фотографот. Кога влеговме во ресторанот, Мајкл подзина. Јас облечена во црвен фустан припиен за моето тело, којшто ги оцртуваше облините на моето тело, со штикли и со црни чорапи, делував како манекенка на модна ревија.

   Додека се запознававме, на Мајкл му беа испотени рацете од возбуда. Тој веднаш ни кажа дека барал дозвола од директорот да ме ангажира како манекенка со фотографиите од Кико. Сега, кога ме виде, веднаш ѕвонеше кај директорот. Тој му кажа да направи негова фото-сесија и да му испрати фотографии. Го испивме кафето и заминавме заедно во нивно студио.

  Кога влеговме, Мајкл рече дека сум била многу стегната, дека мора да се релаксирам и да се расположам, а Кико му објасни отприлика за моите последни животни настани. Се расположивме и Кико почна да ми го откопчува патентот од фустанот. Мајкл пушти музика, а Кико и јас започнавме да играме.

  Кико не можеше да ѝ одолее на мојата кожа, ги спушти подотворените усни на моето рамо. Почувствував како му се тресе телото од возбуда. Играјќи му ја извлеков кошулата од панталоните и со прстите поминав низ рамената и рацете, соблекувајќи му ја сосем кошулата. Потоа, му го отворив патентот и му ги спуштив панталоните. Кико остана гол, само по боксерки. Му ги фатив боксерките со рацете, полека лизгајќи се по неговиот набрекнат орган, кој се повеќе се надигаше, а срцето му чукаше од возбуда.

  Мајкл беше феминизиран тип. Мислеше дека сум од стакло и одвреме навреме ќе ме допреше. Увидов за кратко време дека женското тело му беше рутина, точно ги знаеше женските пропорции и веднаш забележуваше недостатоци. Тој не можеше да сфати дека постои вакво тело, беспрекорно и совршено градено. Кико почна да ми го откопчува градникот. Мајкл му кажа да прекине за да ме фотографира. Со апаратот фотографираше лево-десно со цел да ми излезе цела еротичност за да бидам што повеќе привлечна. Кико почна да ми ги бакнува градите. Внимателно ме доближи помеѓу неговите нозе, така што мојата карлица се приближи кон неговиот цврст кур, кој беше толку влажен и дигнат, што можеше секој момент да експлодира. Осетив како врелината од неговото тело поминува во моето, како да сме сврзани садови. Од време на време, Кико се оддалечуваше за да може Мајкл да ме фотографира во сосема  природни, спонтани, предизвикувачки, мистични, еротични и сексуални пози.  

  Едно време, Кико ме седна на една фотелја со раширени нозе и со јазикот мораше да помине низ големите розикави брадавици, па надолу да ми ја соблече со заби тангата, која беше само еден мал чипкаст партал. Потоа, со јазикот кружеше лево-десно низ бутините додека во еден момент не го заби јазикот длабоко во моето меѓуножје. Почнав да се тресам. Моето тело сакаше секс. Сакав некој да ме задоволи. Кико во еден миг го стави неговиот набрекнат кур длабоко во мене. Јас го стиснав со бутините, а тој почна ритмички да се ниша заедно со мене. Со Кико бевме споени така како отсекогаш да сме биле две тела – една душа. Сексот ни беше интересен, лесен и релаксирачки. Нѐ издржавме долго и почнавме заедно да свршувавме. Додека свршував, Мајкл ми го фотографираше лицето. Очите ми гореа од страст, устата ми стануваше полна и црвена од топлина, а црвената боја ми го отсјајуваше моето сензуално лице.

ТУЃИНКА