приготвив за денешниот ручек, т.н „чикен“ бургери. Да не должам многу, ептен ми се пријаде. Се што ви треба за 4 хамбургери:
1 Голем кромид (јас одбрав црвен)
1 лажица сол
15 гр. Кафеав шеќер
20 мл. Маслиново масло
Кромидот исечете го на пола, а потоа насечкајте го на тенки полукругови. Во тавче ставете го маслото да се загрее, па додадете го кромидот. Откако ќе почне убаво да се пржи намалете на потивко и додадете го шеќерот. Мешајте често! Во спротивно ќе се залепи. И на секои 2-3 мин додавајте лажица вода.
Додека мешав ми текна и си додадов по една лажица сенф и мед, не ми беа планирани, ама таа комбинација со пилешко е совршена. Повторно мешајте често и не заборавајте да додадете лажица вода. По некои 25 мин до половина час, кромидот е готов. Да ви напоменам вишокот може да се чува во фрижидер максимално 4 дена.
Имав бургер лепиња, сопругот додека беше сам, си готвел
Здраво. Пробавте ли некој рецепт? Би било убаво да го споделите вашето мислење со нас. • Можеби ве интересира нешто? Еве на пример, јас решив да ви доловам како да си направите карамелизиран кромид. Јас го