13 ситуации во кои е најдобро свекрвата да не преговара

Врската помеѓу свекрвата и снаата е затегната и честопати е извор на расправии и кавги.

Со оглед на тоа што врската мајка и син е обично силна, снаата е таа која обично го извлекува подебелиот крај во семејните кавги.

Може да ја препознаете вашата врска во овие ситуации и да знаете дека е подобро во некои ситуации да прекутите како свекрва  и да го гризнете јазикот отколку да преговарате.

·  Кога без најава ќе ви затропаат на врата, а куќата е во тотален хаос

·  Кога на децата им рековте „не!“, а свекрвата мисли дека се слатки кога се качуваат на маса или играат фудбал во дневната соба.

·   Кога додадовте неколку килограми

·  Кога купивте нова чанта затоа што живеете за шопинг (а мотото на вашата свекрва е „живеј за да заштедиш“)

·  Кога сте на диета , а таа ве пречекува со пржени компири

·  Кога ја печевте „нејзината“ познатата торта, но не ви успеа. Глазурата е распукана, тестото е премногу тврдо, а кремот протекува низ целата торта

·  Кога никој не ја праша за совет или не побара нејзино мислење

·  Кога се жалите за нејзиниот „прекрасен“ син.

·  Кога ве критикува  а децата го слушаат тоа

·  Кога се расправате со вашиот партнер, а тој се обраќа кон мама и ја прашува: „Така ли е мамо, нели сум во право?“

·  Кога не ги правите работите онака како што свекрвата мисли дека треба да правите, од миење салата до одгледување и воспитување деца

·  Кога не ги применувате сите нејзини корисни совети како да организирате работи во кујната

·   Кога за прв пат ја поканивте на Божиќен ручек и ја прашавте дали може патем да купи замрзната торта од  супермаркетот?

 Свекрвата треба често да го гризе својот јазик за мир во домот. Барем, ако и вие тоа го правите. Свекрвите најчесто мислат „ах, некои деца живеат на свој начин. Ќе го кажам она што мислам ако ме прашаат за совет ...“ Ви посакуваме таква свекрва.